Egy olyan világban, ahol bárki kaphat “táplálkozás szakértői” bizonyítványt, nincs könnyű dolga a dietetikusnak. A minden tudományos alapot nélkülöző divatdiéták és tévhitek komoly problémákat okozhatnak, ha valaki felelőtlenül alkalmazza őket.
A magyar étkezési szokások távolról sem mondhatók ideálisnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a lakosság 2/3 része súlyproblémákkal és egyéb táplálkozási zavarokkal küzd, és sajnos ez alól a gyerekek sem képeznek kivételt. A civilizációs betegségek gyakorisága folyamatosan nő, melyért egyértelműen a hibás étkezési szokások a felelősek.

Viszont tény, hogy a mai fiatalok sokkal tudatosabbak és nyitottabbak, mint a korábbi generációk, így van remény, hogy egy komolyabb “táplálkozási reform” indulhat el nálunk is, ami meghatározó lesz a jövőben.
Ma már tudjuk, hogy eredményes gyógyítás csak holisztikus szemlélettel valósulhat meg. Ezért egy jó szakembernek rendelkeznie kell anatómiai és élettani ismeretekkel, hogy a testet egy egészként tudja értelmezni és ne szervek vagy szervrendszerek különálló csoportjaként. Ehhez jön még a sok éves tapasztalat, mert a tudásnak tapasztalatok híján nem sok hasznát vennék a gyakorlatban. Nem beszélve arról, hogy ez az egyik leggyorsabban változó tudomány a világon. Nem könnyű lépést tartani.

Mindig egyénileg összeállított étrenddel dolgozom, ami igazodik a napirendhez és a táplálkozási szokásokhoz. A legszuperebb mintaétrend is hatástalan lesz, ha nem illeszthető be a hétköznapi életünkbe. Ezen kívül minden esetben javaslatokat teszek az életmód javítására, mozgás bevezetésére, vitamin- és ásványi anyag pótlásra, ami nem csak lerövidíti a gyógyulási időt, de lelkesedést biztosít a folytatáshoz. Figyelembe veszem az alapbetegségeket, laboreredményeket és a gyógyszeres kezelést is. Szükség esetén hosszú távú követésre is lehetőség van akár élő- akár online tanácsadás formájában.