Desits Andrea vagyok, 2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetem ETK Dietetika szakán.
A Heim Pál gyermekkórházban dolgoztam osztályos dietetikusként, majd a gyermekeim születése óta egyéni dietetikai-és életmód tanácsadást tartok, és jógát oktatok.

Az új szerelem az életemben az Ajurvéda, ami segített még jobban megérteni az egyének közötti alkati különbségeket, melyek teljesen egyedi problémákhoz, kibillenésekhez és betegségekhez vezetnek. Eddig is egyénre szabott étrendi és életmódbeli változtatásokat javasoltam a hozzám fordulóknak, de ezzel a tudással még hatékonyabbá tudom tenni a terápiát.

Hiszem, hogy az egyik legfontosabb feladatunk az életben az önismeret és a testtudat fejlesztése, így a testünk jelzéseit sem szabadna figyelmen kívül hagynunk, mert azért vannak, hogy nekünk segítsenek.

Mindannyian képesek vagyunk a változásra, ez egy velünk született képességünk, csak gyakran a hétköznapok monotonitása eltérít minket, elfáradunk. A jó hír, hogy a legtöbbünknek csak egy kis támogatásra, lendületre van szűksége és nagyon könnyen visszatalálhatunk önmagunkhoz, mert a test mindig az egységre, egészségre, gyógyulásra törekszik.

Nem hiszek a divatdiétákban vagy a drasztikus fogyókúrákban csak és kizárólag az életmódváltásban. Úgy gondolom nem lehet tartós eredményt elérni, ha a változtatások az életünk egyetlen szegletét érintik csak és nem hosszú távra szólnak .

Az egészségnek 4 pillére van.  A táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, és a hatékony stresszkezelés. Ezek csak együttesen hoznak eredményt és ha ebből bármelyik sérül, abból előbb-utóbb betegség alakul ki.
Fontos, hogy nem a tüneteinket kell kezelnünk, hanem fel kell kutatnunk a probléma forrását, ott kell változtatásokat eszközölnünk, ha nem 50%-os , hanem 100%-os életet akarunk élni.

 Ne feledjük, hogy ez kizárólag rajtunk múlik, senki más nem teheti meg helyettünk.